maanantai 25. elokuuta 2008

Herkkuvinkki #1

Olen mietiskellyt tämän blogin tulevaa sisältöä enkä ole saanut vielä kuristettua sitä puolta itsestäni, joka tahtoisi pitää blogin ihan omasta elämästä kertovana, äärimmäisen monotonisena ja paikallaan tallaavana luettavana. Alkuperäinen ideahan oli perustaa muotiblogi, jossa ihkuttamisen sijaan keskittyisin haukkumaan omasta mielestäni rumia vaatteita.

Tulin siihen tulokseen, että vaikka tämän blogin kaikkein syvin olemus on olla olemassa toisten bloggaajien kiusaksi, voin kirjoittaa tänne myös muuta, mukavampaa materiaalia. Ikään kuin anteeksipyynnöksi siitä, etten tule koskaan tekemään "namms, ihana toppi, uuuh" -postauksia. Pikku hiljaa blogin sisältö alkaa muodostua ja opin tuntemaan itseni bloggaajana.

Joten siirtykäämme pikku hiljaa tästä filosofisesta pohdinnasta oikeaan, blogimaiseen kirjoitustapaan! Tätä hetkeä säestämään valitsin Leevi and the Leavingsin Mitä kuuluu Marja-Leena -biisin.

Olen melkoinen herkkuperse ja rakastan keksiä erilaisia sokerisia herkkuja, joita sitten syön illat pääksyten ja valittelen kasvavaa vararengastani. Olen muuten suunnitellut Vararenkaasta yhtä blogin aihetta, joten tarkkana!



Ihana Turkinpippuripehmis

Vaihe 1. Hanki pussillinen tavallisia mustia turkinpippureita, ota ~10 kappaletta ja aseta ne kuvan malliseen muoviseen rasiaan. Pidä huoli siitä, että valitsemasi rasia ei kuulu äitisi suosikkiastiastoon, sillä mikäli olet rähmänäppi, astialla ei ole tiedossa kovin pitkää elinodotetta.

Ota ase, jolla murskaat pippurit. Kestävä juomalasi käy oikein hyvin. Hakkaa pippurit makusi mukaan joko pikku pikku murusiin tai jätä ne suuremmiksi järkäleiksi, joita on mukava pureskella kunhan ne ovat hieman jäisempiä.

Ideana on saada turkinpippurimurua.




Vaihe 2. Valitse makusi mukaan joko lakritsi- tai vaniljajäätelöä. Suhteuta jäätelön määrä turkinpippurirakeiden määrään niin, että jokaisella lusikallisella saat suuhusi myös rakeita.

Odota vähän aikaa että jäätelö sulaa. Valitse ase, jolla möyhennät jäätelön mukavan pehmismäiseksi. Koostumuksen on oltava täysin oikea! Ajattele vaikka täydellistä perunamuusia tai kuohkeaa koiranpaskaa ja pyri päättäväisesti sitä kohden. Jos jätski on liian sulaa, makunautinto ei pääse oikeuksiinsa. Sama pätee liian kovaan jätskiin.



Vaihe 3. Kaada turkinpippurirakeet jätskin sekaan ja sekoita! Sekoita lujaa ja tunteella!

Sekoittamisen jälkeen syö jätski reipasta vauhtia, jotta se ei ehdi sulaa. Muista myös nuolla kulho. Ei kannata tehdä toista annosta heti perään, sillä siitä voi tulla melkoisen öklö olo, jos maha ei ole tottunut yhtä sokeriseen ruokavalioon mitä minun mahani.



Olisi mukavaa kuulla kommenttia, jos ihmiset ovat kokeilleet tätä kotona.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta. Itse olen tehnyt vastaava herkkua daimilla höystettynä. Daim-patukoita vaan pussiin ja moukaroidaan palasiksi ja sekoitetaan vaniljajäätelön sekaan. Täytyypä kokeilla seuraavana karkkipäivänä sinun versiota.

Ja mielenkiintoiselta vaikuttaa blogisi, vaikka itse kyllä näitä 'hömppä'blogeja seuraan. Ja omasta blogistanikin tätä hömppää löytyy :) Mutta olen kyllä huomannut melko paljon luettelemiasi ärsyttäviä/häiritseviä seikkoja blogeissa. Ja itsekin näihin varmasti sorrun.