maanantai 25. elokuuta 2008

Note to self - Vinkkejä bloggaamiseen

Olen hyvin kriittinen lukija ja kiinnitän huomiota sellaisiin asioihin, joita useimmat pitävät ehkä itsestäänselvyyksinä blogatessa. Ajattelinkin kirjoittaa bloggareille omat ohjeeni. Muista, että vaikka olen tätä mieltä, sinun ei tarvitse olla. Voit kuitenkin antaa minulle palautetta.

Tee näin:
  • Älä pyydä anteeksi päivitystahtiasi - Mikään ei velvoita sinua kirjoittamaan useammin kuin tahdot. Jos pyytelet anteeksi päivitystahtiasi, minulle ainakin tulee sellainen olo, että kirjoittaja bloggaa vain kommenttien toivossa ja tahtoo näin ollen säilyttää kaikki lukijansa mielistelemällä ja nöyristelemällä näiden jaloissa. Blogi on teidän oma harrastuksenne ja hyvälle blogille lukijat ovat vain sivutuote, eivät itse syy blogata

  • Päivitä säännöllisesti - Valituksia ei yleensä tule, mikäli pidät yllä tasaista päivitystahtia. Se voi olla kerran viikossa tai kerran päivässä, ihan miten itse tykkäät. Lukija oppii pian tuntemaan rytmisi ja osaa tulla tarkastamaan, onko uusia tekstejä ilmestynyt. Jos tahti on epäsäännöllinen, lukija voi alkaa epäillä että olet lopettamassa blogin. Vähemmästäkin herää epäilykset, mikäli ensin on päivitetty suunnilleen joka päivä ja sen jälkeen tuleekin viikon tauko.

  • Tee erilaisia postauksia - Luuletko, että lukijoita kiinnostaa joka postaus lukea koulupäivästäsi ja katsella joka päivä samanlaisia päivän asuja?

  • Vastaa kommentteihin - Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on hyvä asia. Tämä saa sinut näyttämään kiinnostavalta ja ennen kaikkea mukavalta ihmiseltä, jonka postauksia on mukava lukea.

  • Lisää postauksiisi kuvia - Kuvat tuovat tylsään tekstiviidakkoon hiukan väriä, joten niitä kehiin! Älä kuitenkaan tee postausta pelkistä kuvista, sillä teksti tuo postaukseen tarvittavan sisällön.

  • Käytä hyvää suomen kieltä - Siis niinku tää oli niiiiin sikamagee tää toppi hei siel carlingsis et mä melkeen delasin kun mä näin tän ja makso vaa femman! Tai vastaavasti: Melekein sorruin ostamahan sen, mutta enhän mie tohtinu ku se sinku niin hirviästi ku kokkeilin päälle! Internetissä on ihmisiä eri puolelta Suomea, joten kirjoita yleiskieltä, jotta kaikki ymmärtävät mitä tarkoitat.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Very fine......